-

Kinderboekenweek


De Kinderboekenweek is dit jaar van 4-15 oktober. Op Casaschool volgen wij niet het landelijke thema, maar stellen ‘Het Boek’ centraal.       

In de Onderbouw zullen wij opa's, oma's en ouders vragen om de kinderen extra voor te komen lezen in de klas. Daarnaast worden er in de klas nieuwe boeken geïntroduceerd en wordt ‘Het Boek’ zelf besproken: de kaft, de rug, de bladzijden, de titel, de schrijver/auteur, de tekenaar/illustrator, de uitgever, de bibliotheek, de boekwinkel, etc.

In de Middenbouw worden er nieuwe boeken geïntroduceerd en worden extra lees-/voorleesmomenten gecreëerd. Daarnaast komt het proces van het maken van ‘Het Boek’ - van schrijver tot lezer - aan de orde. Ook kunnen de kinderen zelf gaan schrijven en illustreren.         

In de Bovenbouw worden er nieuwe boeken geïntroduceerd en extra lees-/voorleesmomenten gecreëerd. Daarnaast komt de uitvinding van de Boekdrukkunst en het ontstaan van het Kinderboek aan de orde. Ook zullen de kinderen per klas zelf een boek gaan schrijven en illustreren. Hierover volgt meer later meer informative.             

Woensdag 11 oktober 13:30-15:00 staat er een Boekenkraam van boekwinkel Van Atten Pijnacker in de hal van de Acacialaan. De kinderen kunnen samen met ouders/opa's en oma's boeken bestellen via de bestellijst en de boeken later ophalen bij de boekwinkel Van Atten Pijnacker. Een percentage van de winst komt ten goede aan de school om de Casa-bibliotheek uit te breiden.        

Tip: Bezoek met je kind(eren) het Kinderboekenmuseum, Prins Willem Alexanderhof 5 te Den Haag.